Projects

Set amongst an overgrown landscape, the owners dreamed of a low maintenance native garden. Removing the vegetation would expose the house, so a creative approach in line with planning restrictions was required for visual screening.

Challenges included a steep embankment and the unearthing of an en-tous-cas tennis court during earthworks. By working collaboratively with the landscaper, the team evolved the project with their agile design approach.

The steep embankment was stabilised with native ground covers and grasses. A vegetative screen and temporary timber screening were placed. The project transformed both the outlook of the house and usability of the land.

Projects

Set amongst an overgrown landscape, the owners dreamed of a low maintenance native garden. Removing the vegetation would expose the house, so a creative approach in line with planning restrictions was required for visual screening.

Challenges included a steep embankment and the unearthing of an en-tous-cas tennis court during earthworks. By working collaboratively with the landscaper, the team evolved the project with their agile design approach.

The steep embankment was stabilised with native ground covers and grasses. A vegetative screen and temporary timber screening were placed. The project transformed both the outlook of the house and usability of the land.